Akvarell alkotótábor 2023.

Idén is megrendezzük méltán népszerű esztergomi alkotótáborunkat, ahol 5 művészeti oktató segítségével pihenheted ki a munkanapok fáradalmait, festői környezetben, szállodai körülmények között. Görgess lejjebb a részletekért!

 

 

A táborról

Tölts el velünk, a kalligráfia és az akvarell igazi szerelmeseivel 5 teljes napot a festés és a kikapcsolódás jegyében a festői Esztergomban. Abban a csodás városban, ahol az utolsó macskakő is történelmi emlékeket őríz, ahol minden ház saját történettel bír, ahol bárhova lépünk, mindent átitat a régmúlt és a művészet.

A közös alkotások során személyre szabott segítséget kapsz tőlünk, lehetőséged lesz a
szabadban a helyszíni megfigyelésre és festésre.
Témáink lesznek: az ecsetfilces kalligráfia művészete, akvarell virágok festése (loose floral és realisztikus technika), tájképek (Esztergom hangulatos utcái, részletek, Bazilika, terek, látképek).
Az alkotás során részletes információkat adunk át Neked az akvarell alapjairól, a használt eszközökről, perspektíváról, színelméletről, képalkotásról.

Előképzettség a részvételhez nem szükséges, mindent megtanítunk Neked, amire szükséged lesz az alkotáshoz!

Kikkel találkozhatsz?

Tapasztalt, felkészült és barátságos, vidám művészeti oktatók segítenek abban, hogy csodaszépet alkothass. Több éves oktatói múlttal rendelkezünk, így biztosan tudunk segíteni az utadon, akkoris, ha épp most akarod elkezdeni.

Jozifek-Szűcs Gitta

tervezőgrafikus, akvarellfestő

Gitta vagyok, foglalkozásomat tekintve tervezőgrafikus, hivatásomat tekintve akvarellfestő. Nagy szerelmem és szívügyem is az akvarell „oktatása”. Bár nem szeretem ezt a szót, hiszen én is minden nap tanulom ezt a csoda művészetet. Szeretem átadni az engem körülvevőknek, amit én már szerencsére tudok, szeretem látni az arcokat, amikor végre ráéreznek arra, amit mondok, mutatok. A személyes workshopok azok, amik igazán feltöltenek, mindig jó a hangulat és eláraszt minket a flow. Nem is tudom igazán megfogalmazni, mit érzek ezzel kapcsolatban. De, mégis: IMÁDOM csinálni.

Mit jelent számomra ez az egész? Örömmel tölt el minden nap, hogy alkothatok, és mindig új kihívást keresek. Az a szép a festészetben, hogy sosincs vége a tanulási folyamatnak, nem fogy el az inspiráció. Egyre inkább olyan emberek vesznek körül, akik hasonlóan éreznek, és ezt igazi Isteni szerencsének élem meg. Remélem, Te is annyira
szereted majd a kis relaxációs virágaimat festeni, mint amennyire én, és ki is fog kapcsolni minimum annyira, hogy teljesen elfeledd mi van a világban.

több információ

Zsóka László

festőművész

Húszévesen kezdtem el ismerkedni az akvarell technikával. Előtte leginkább tollal,szénnel és ceruzával dolgoztam, de mostanra a vízfestés a mindennapjaim része lett.Első kiállításom Aszódon volt a Petőfi Múzeumban, majd később a budapesti Moha Kávéház/Godot Galéria is kiállította képeim. Ekkor döntöttem úgy, hogy felvételizek a Magyar Képzőművészeti Egyetem, festőművész szakára, amit azóta sikeresen el is végeztem. Első próbálkozásra be is kerültem, Károlyi Zsigmond/Ötvös Zoltán mesterek osztályába.

Időközben Angliában töltöttem egy hetet, ahol Alvaro Castagnet-el, az akvarellművészet legnagyobb alakjával festettem egy kurzuson belül.
Pár évvel ezelőtt meghívást kaptam a Negyedik Belgrádi Akvarell Biennáléra, illetve a Fabriano in Acquarello nemzetközi vízfestő találkozóra is. Ezt követően értem el harmadik helyezést a XXII. Országos Tájképfestészeti Biennálén, amely a Hatvani Galériában került megrendezésre.
Munkáim nem törekednek többnek látszani annál, mint amik. Akvarelljeim lényege a
hangulat, a frissesség és a lendület. Az adott hely atmoszféráját a pigment és a víz közös
munkája teremti meg.

több információ

Bubán Brigitta

kalligráfus

Ösztönösen imádok rajzolni. Így születtem, nem tehetek róla. Amióta csak az eszemet tudom, rajzolok: hol az emberek sokszínű vonásait, hol a tárgyak rezdületlenségét. Így ment ez megállás nélkül, míg egy napon, két portré közé becsúszott egy A betű is. Aztán egy B. Majd sorra az ábécé összes alkotóeleme. Kanyarintottam, íveltem, gyakoroltam a betűtípusok írását, amikor csak lehetőségem volt rá. Számomra is felfoghatatlan, különleges kapcsolat alakult ki a betűk és köztem. Pedig akkoriban még azt sem tudtam, hogy ezt a kötődést nevén is lehet nevezni, ráadásul egy komplett szakma épül rá.

Megértettem az üzenetet, és meg sem álltam a kalligráfiáig! Amikor elmélyültem ebben a csodás hivatásban, akkor eszméltem rá arra is, hogy egy kézírást mennyire szenvedélyessé lehet varázsolni, ráadásul úgy, hogy annak hangulata, igaz története legyen.
Imádom, hogy az életben mindig utat tör magának az, aminek kell. Hogy végeláthatatlan lehetőségeket kínál! Ehhez pedig nem kell más, mint egyrészt nyitottnak lenni, majd hinni, hogy annak, amit igazán szeretünk, annak helye, fontos szerepe van az életünkben.
Szerintem ez nagyon klassz, ahogy az is, hogy ezt a tudást másokkal is megoszthatom!
De ami még ennél is sokkal fantasztikusabb: amikor lépten-nyomon a saját írásommal találkozom. Ott vagyok az üzletek kirakatában, a kávéházak falán, egy-egy cégtáblán, az üzenőfalakon!
Kicsit olyan, mintha mindannak részese lennék én is, ahova csak letettem a kézjegyemet.
Na, ez az igazán menő!
Én pedig épp így szeretem!

több információ

Sebők Orsolya

grafikus, akvarellfestő

2014 őszén az egyetem vége felé jártam és pánikban voltam. Már egy ideje BME Építészkarán ültem és ahogy teltek az évek, egyre világosabban láttam, hogy nem szeretném életem nagy részét egy számítógéppel tölteni, virtuális terveket gyártva, miközben az építészet mérnöki oldala, a kivitelezés olyan messze állt tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Így azon az őszön összeszedtem a maradék erőmet és megpróbáltam a pánikot kreativitásba fordítani, és ez nem csak az idegeimet nyugtatta meg; a gyakorlástól egyre jobban ment minden, így elkezdtem megosztani az alkotásaimat. A blogolás azt is jelentette, hogy rendszeresen csinálnom „kellett” valamit, így nem eshettem a lustaság csapdájába. Közben lediplomáztam, dolgoztam 2 évet építészként, elvégeztem egy grafikus képzést és azóta szabadúszó grafikusként és illusztrátorként dolgozom. Van néhány macskám, érdekel a pszichológia és a művészettörténet és hiszek az autodidakta tanulásban.

Miért Imelda Green’s?
Rengetegen kérdezitek, így aztán: Ez egy meglehetősen hosszú történet, ami sok évvel ezelőtt egy megálmodott névvel kezdődött, majd később rajtam ragadt, így szinte minden alkotásomat Imeldaként publikálom. Ha külföldön társaságba megyek, akkor is Imeldaként mutatkozom be – a valódi nevemet értetlenkedés és többszöri elmondás után is ritkán tudják kiejteni, megjegyezni a külföldi pajtások (akikből akad néhány).

több információ

Pomothy László

festőművész

1957-ben születtem Léván. A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzésével szereztem szakmát, ám gyermekkorom óta volt egy szenvedélyem, amelytől csak időlegesen távolodhattam el, de végül sorsszerűen vissza kellett térnem hozzá: a festés és a rajzolás. Ez kamaszként – amikor abbahagytam az aktív alkotást – még csak szabadidős tevékenységnek tűnt, az újrakezdéskor, negyvenhárom évesen, viszont már sokkal többnek. Az újrakezdés előtti években fokozatosan közeledtem ismét ehhez az úthoz. Hiányérzetem támadt, szinte irigyeltem a művészeket egy-egy jól sikerült alkotásuk láttán, mert a képzőművészettel olyan eszköz van a kezükben, amellyel szavak nélkül, mégis akár elemi erővel tudnak érzéseket, gondolatokat kiváltani az emberekből. Úgy éreztem, hogy enélkül nem tudok tovább teljes életet élni.

Az ezredforduló körül fogtam újra ecsetet, hogy a felnőtt ott folytassa, ahol a kamasz abbahagyta. Akkor döntöttem a komoly kihívásnak ígérkező akvarell technika mellett. Rengeteg útmutató könyvet elolvastam, és ahogy egyre alaposabban elmélyültem az akvarell rejtelmeiben, mind jobban élveztem a festést.Néhány év kemény tanulás után, a 2000-es évek közepétől, több éven át alkalmam nyílt részt venni Provanszban egy nemzetközi festőszimpóziumon, majd egyutt festettem Joseph Zbukviccal, Alvaro Castagnettel és Chien ChungWei, világhírű festőművészekkel, Spanyolországban. Mesterem volt Herry Arifin, kanadai festőművész.

több információ

Program

2023.08.09. Szerda

10:00-tól érkezés, találkozó, szállás elfoglalása
10:30-12:00 Kalligráfia alapjai Brigivel
12:00-13:30 ebéd
13:30-18:00-ig Kalligráfia Brigivel
18:30-tól vacsora, majd beszélgetés, tapasztalatcsere, kikapcsolódás

2023.08.10. Csütörtök

7:30- reggeli a szállodában (ottalvósoknak)
10:00-tól érkezés, találkozó, szállás elfoglalása (új érkezőknek)

10:30-12:00 Légies akvarell virágok, az akvarell alapjai Gittával
12:00-13:30 ebéd
13:30-18:00-ig közös festés Gitta vezetésével
18:30-tól vacsora, majd beszélgetés, tapasztalatcsere, kikapcsolódás

2023.08.11. Péntek

7:30- reggeli a szállodában (ottalvósoknak)
10:00-tól érkezés, találkozó, szállás elfoglalása (új érkezőknek)

10:30-12:00 Akvarell virágok, botanikai téma Imeldával (Sebők Orsi)
12:00-13:30 ebéd
13:30-18:00-ig NEGATÍV FESTÉS – közös festés Imelda vezetésével
18:30-tól vacsora, majd beszélgetés, tapasztalatcsere, kikapcsolódás

2023.08.12. Szombat

7:30- reggeli a szállodában (ottalvósoknak)
8:30-tól érkezés, találkozó, szállás elfoglalása (új érkezőknek)
09:00-12:00 Akvarell tájképek Pomothy László festőművésszel
12:00-13:30 ebéd
13:30-18:00-ig Közös festés Pomothy László akvarellművész vezetésével
18:30-tól vacsora, majd beszélgetés, tapasztalatcsere, kikapcsolódás

2023.08.13. Vasárnap

7:30- reggeli a szállodában (ottalvósoknak)
8:30-tól érkezés, találkozó
09:00-12:00 Szén és perspektíva Zsóka László festőművésszel
12:00-13:30 ebéd
13:30-18:00-ig Közös festés akvarellel, Zsóka László akvarellművész vezetésével
18:30-tól indulás haza

A szállásról

Hotel Adalbert


A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező szálloda egyaránt kielégíti az üzleti és a kikapcsolódás igényével Esztergomba érkező vendégek minden igényét.

SZENT TAMÁS HÁZ
Az újonnan nyílt épület a Hotel Adalbert Szent Tamás ház az esztergomi Várhegy tövében található, körülbelül 350 méterre a Bazilikától.
• minden szoba fürdőszobás, TV-vel, minibárral, klímával felszerelt
• 24 órás recepció, csomagmegőrzés, értékmegőrzés, fénymásolás
• ingyenes parkolás, elektromos autótöltő, zárt kerékpártároló
• tárgyaló helyiségek, lobby bár, játszósarok, kert, terasz
• lift, ingyenes WiFi, klimatizált, részben akadálymentes
• gazdag büféreggeli

Jegytípusok

Itt találod a jegyek variációit, amennyiben nem akarsz, vagy nem tudsz az összes napon részt venni, van lehetőséged választani.

Támogatónk a rajzshop.hu, ezúton is köszönjük, hogy velünk vagytok!

Korábbi résztvevők mondták

Tényleg nagyon jó volt! ?Azóta is színek bűvöletében élek!

Hédi

„Köszönjük, köszönöm a szervezést,tanítást, közösen eltöltött időt, el nem tudtam képzelni, hogy ennyire jól fogom érezni magam! Nem akarok túlozni, hogy hányezer éve volt ilyen legutóbb, de annyi. Igazad volt, imádtuk! ?

Katalin

Nagyon tervezek menni. ? Mindenkinek ajánlom, sokkal többet ad mint festés és alkotás! ??

Diána

Már csak ennyit kell várni

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ha van kérdésed, írj!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények (GDPR) értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, és fogadja el az adatkezelési tájékozatót, vagy zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás