Akvarell hétvége Esztergomban – Zsóka Lacival

61 990 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Akvarell hétvége Esztergomban – Zsóka Lacival és Jozifek Gittával
2023.05.20-2023.05.21.

Szereted a „Plein-air”-t? Mi nagyon!
Mit is jelent ez?
„A plein-air festészet a szabad levegőn megfigyelt fény- és színjelenségek visszaadásával kiszabadította a művészetet a műtermi festészet mesterkélt, zárt világából. A szabadtéri megvilágítás fény-árnyék játékai, a reflexek villódzásai gyors munkára késztették a tájfestőt, aki folytonosan változó egyszeri látvány színértékeit – valőrjeit (valeur) – rögzítette az addig megszokott, sablonos helyi színek helyett. Ezzel megnyitotta az utat az impresszionizmus kibontakozása felé.”

Hát pontosan ezt fogjuk csinálni ezen a csodás hétvégén.

Szóval, tölts el velünk, az akvarell igazi szerelmeseivel 2 teljes napot a festés és a kikapcsolódás jegyében a festői Esztergomban. Abban a csodás városban, ahol az utolsó macskakő is történelmi emlékeket őríz, ahol minden ház saját történettel bír, ahol bárhova lépünk, mindent átitat a régmúlt és a művészet.

A közös alkotások során személyre szabott segítséget kapsz tőlünk, lehetőséged lesz a szabadban a helyszíni megfigyelésre és festésre.
Témáink lesznek:  akvarell virágok festése (loose floral és realisztikus technika), tájképek (Esztergom hangulatos utcái, részletek, Bazilika, terek, látképek).
Az alkotás során részletes információkat adunk át Neked az akvarell alapjairól, a használt eszközökről, perspektíváról, színelméletről, képalkotásról.

Előképzettség a részvételhez nem szükséges, mindent megtanítunk Neked, amire szükséged lesz az alkotáshoz!

Itt van a részletes program, de nem akarjuk korlátozni a művészet áramlását, szóval a változtatás jogát fenntartjuk!
2023.05.20. Szombat délelőtt virágok Gittával, finom közös ebéd, délután szabadban festés, alkotás Zsóka Lacival, vacsora a történemi és csodás Prímás Pincében, utána bor, beszélgetés, jókedv, mulatság
2023.05.21. Vasárnap reggeli a Hotelben, délelőtt negatív festés Gittával, finom ebéd, délután szabadban festés, alkotás Zsóka Lacival

Művészeti oktatók:

Zsóka László festőművész
Jozifek-Szűcs Gitta tervezőgrafikus, akvarellfestő

Amit az ár tartalmaz:

2 egész napos akvarell oktatás, közös festés
eszközök, festékek, papír használata (ha nincs semmid, akkor sem kell hozni-venni, megteheted a helyszínen is, vagy használhatsz bármit)
1 éjjel szállás a Hotel Adalbertben (egyágyas vagy kétágyas szobában)
Svédasztalos reggeli
Ebéd szombaton és vasárnap
Szombat esti vacsora lehetőség a Prímás pincében (önköltséges)

A szállásról:

Hotel Adalbert

A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező szálloda egyaránt kielégíti az üzleti és a kikapcsolódás igényével Esztergomba érkező vendégek minden igényét.

A szabad helyek keretéig tudjuk biztosítani az egyes szobatípusokat, és a foglalás időrendi sorrendben történik. Egyéni kérés esetén írj üzenetet és segítek: gitta@gittagrafika.hu

SZENT TAMÁS HÁZ
Az újonnan nyílt épület a Hotel Adalbert Szent Tamás ház az esztergomi Várhegy tövében található, körülbelül 350 méterre a Bazilikától.
• minden szoba fürdőszobás, TV-vel, minibárral, klímával felszerelt
• 24 órás recepció, csomagmegőrzés, értékmegőrzés, fénymásolás
• ingyenes parkolás, elektromos autótöltő, zárt kerékpártároló
• tárgyaló helyiségek, lobby bár, játszósarok, kert, terasz
• lift, ingyenes WiFi, klimatizált, részben akadálymentes
• gazdag büféreggeli

 

Rólunk:
Tapasztalt, felkészült és barátságos, vidám művészeti oktatók vagyunk és segítünk, hogy csodaszépet alkothass. Több éves oktatói múlttal rendelkezünk, így biztosan tudunk segíteni az utadon, akkor is, ha épp most akarod elkezdeni.

Zsóka László

festőművész

„Húszévesen kezdtem el ismerkedni az akvarell technikával. Előtte leginkább tollal,szénnel és ceruzával dolgoztam, de mostanra a vízfestés a mindennapjaim része lett.Első kiállításom Aszódon volt a Petőfi Múzeumban, majd később a budapesti Moha Kávéház/Godot Galéria is kiállította képeim. Ekkor döntöttem úgy, hogy felvételizek a Magyar Képzőművészeti Egyetem, festőművész szakára, amit azóta sikeresen el is végeztem. Első próbálkozásra be is kerültem, Károlyi Zsigmond/Ötvös Zoltán mesterek osztályába.

Időközben Angliában töltöttem egy hetet, ahol Alvaro Castagnet-el, az akvarellművészet legnagyobb alakjával festettem egy kurzuson belül.
Pár évvel ezelőtt meghívást kaptam a Negyedik Belgrádi Akvarell Biennáléra, illetve a Fabriano in Acquarello nemzetközi vízfestő találkozóra is. Ezt követően értem el harmadik helyezést a XXII. Országos Tájképfestészeti Biennálén, amely a Hatvani Galériában került megrendezésre.
Munkáim nem törekednek többnek látszani annál, mint amik. Akvarelljeim lényege a
hangulat, a frissesség és a lendület. Az adott hely atmoszféráját a pigment és a víz közös
munkája teremti meg.”

Jozifek-Szűcs Gitta

tervezőgrafikus, akvarellfestő

„Gitta vagyok, foglalkozásomat tekintve tervezőgrafikus, hivatásomat tekintve akvarellfestő. Nagy szerelmem és szívügyem is az akvarell „oktatása”. Bár nem szeretem ezt a szót, hiszen én is minden nap tanulom ezt a csoda művészetet. Szeretem átadni az engem körülvevőknek, amit én már szerencsére tudok, szeretem látni az arcokat, amikor végre ráéreznek arra, amit mondok, mutatok. A személyes workshopok azok, amik igazán feltöltenek, mindig jó a hangulat és eláraszt minket a flow. Nem is tudom igazán megfogalmazni, mit érzek ezzel kapcsolatban. De, mégis: IMÁDOM csinálni.

Mit jelent számomra ez az egész? Örömmel tölt el minden nap, hogy alkothatok, és mindig új kihívást keresek. Az a szép a festészetben, hogy sosincs vége a tanulási folyamatnak, nem fogy el az inspiráció. Egyre inkább olyan emberek vesznek körül, akik hasonlóan éreznek, és ezt igazi Isteni szerencsének élem meg. Remélem, Te is annyira
szereted majd a kis relaxációs virágaimat festeni, mint amennyire én, és ki is fog kapcsolni minimum annyira, hogy teljesen elfeledd mi van a világban.”

Gyertek, tök jó lesz!

A  jegy megváltásakor egyedi szabályozás lép érvénybe a visszatérítésről, mégpedig: 2023. április 1-ig történő lemondás esetén a teljes összeg, utána a fele jár vissza. májusban sajnos nem tudjuk visszatéríteni lemondás esetén a befizetett összeget! Kérjük ennek tudatában jelentkezz.