Mályvavirág Alapítvány – Jótékonykodni jó!

Személyes érintettség okán immár negyedik éve támogatom a Mályvavirág Alapítvány munkáját, mostanra már kialakult, hogy leginkább grafikákkal, festményekkel teszem mindezt és teljesedik ki ezáltal az önkénteskedés iránti igényem.

Gitta Grafika

Mályvavirágozzuk be a kórházakat c. projekt a Szent István Kórház nőgyógyászati osztályán

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért”, 2013 májusában alakult meg. A létrehozás oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik.

(forrás: malyvavirag.hu)

2013- ban csatlakoztam az Alapítványhoz segítőként és igyekszem a mai napig mindent megtenni, amire csak jut időm, hogy én is közreműködhessek céljaik elérésében. És hogy miért is írok erről a weboldalamon? Mert fontosnak tartom, hogy tudjatok két dolgot.
Az első és legfontosabb, hogy az egészség mindennél többet jelent, hiszen enélkül semmi nincs, de ezt nem is kell túlmagyaráznom. Évente egyszer járjatok el szűrésre Lányok, Asszonyok, mert életet menthet! Figyeljetek magatokra, és kérjetek tanácsot orvosaitoktól a védőoltással kapcsolatban!
A második okom, hogy szót ejtsek minderről itt, az, hogy a Mályvavirágnak (is) köszönhetem, hogy grafikus lettem, inspirált a környezet, amelybe általuk csöppentem. Rengeteg kreatív, fiatalos projekt jött egymás után, melyeknek segítségével megtaláltam magam és azt a munkát, melyben tényleg örömömet lelem.

Szívből kívánom mindenkinek, hogy ugyanilyen örömöket éljen át segítség nyújtás közben, mint én, a Mályvavirággal, mert egy a cél, együtt küzdünk.

Idén is lesz Mályvavirág naptár, a 2018. évre, hamarosan rendelhető lesz a Mályvavirág Webshopjában, és idén is én fogom tervezni. Megvásárlásával az Alapítványt támogathatjátok majd.

Mályvavirág határidőnapló 2017.

Mályvavirág határidőnapló 2017.

Mályvavirág Alapítvány  idén ősszel is országos programot hirdet a jövő évi Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)
Kezdjük a  2018-es évet együtt, a méhnyakrák prevenció jegyében!

A 2015. évi “Gyöngyözön” programunkhoz 44, a 2016-oshoz 70 és 2017-eshez 88 település csatlakozott Mályvavirág Nagykövetekkel.
A gyöngy megmozgatta a településen élőket: egyfelől tudatosítjuk bennük a méhnyakrák megelőzés lehetőségét és fontosságát, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrák műtétre vártak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A 2018-es programunk címe: Gyöngyöm

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt,  hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

 

(forrás: malyvavirag.hu)

Gyöngyöm- Mályvavirág

Gyöngyöm- Mályvavirág

 

 

A programsorozatról bővebben itt olvashattok: 
https://malyvavirag.hu/kik-vagyunk/hirek/gyere-malyvavirag-szervezonek-a-telepuleseden